Stotinu dronova plesalo uz Beethovenovu simfoniju i ušlo u knjigu rekorda

15 siječnja, 2016 by Nema komentara

Tvrtka Intel je projektom “Drone 100” na maksimalno atraktivan način predstavila čudesa tehnologije bespilotnih zračnih letjelica, odnosno dronova.

Uz pomoć stotinu malih dronova i veličanstvene svjetlosne efekte, tvrtka se upisala u Guinnessovu knjigu rekorda. Stotinu svjetlosno opremljenih dronova na nebu je, naime, u isto vrijeme plesalo i iscrtavalo 3D oblike i poruke, pretvorivši ga u veliki zaslon, dok je orkestar svirao Beethovenovu Devetu simfoniju.

Svaki pilot upravljao s 25 dronova

Prije nego su dronovi poletjeli u zrak, inženjeri su pomoću programske opreme za animaciju dronovima omogućili da slijede putanju leta, uključivanje i isključivanje svjetala te precizno kretanje jednog drona za drugim, uz glazbu orkestra.

Ručno rađene crteže planova letenja preveli su u 3D programsku opremu za koreografiju točnog položaja letenja svakoga drona. U projektu su sudjelovala četiri pilota, od kojih je svaki upravljao sa po 25 dronova.

Tehnološko-umjetničkim projektom Intel je želio smanjiti ograničenja industrije bespilotnih zračnih letjelica i prikazati za što se dronovi još mogu koristiti, ali je, novim ostvarenim rekordom, uspio još jednom ući u prestižnu knjigu rekorda.

PSD

Source: slobodnadalmacija.hr