Najprije su mislili stopalom, a onda su se odlučili za lakat: zahodi u avionima japanske kompanije otvarat će se bez mrskog dodira kvake na vratima

23 kolovoza, 2020 by Nema komentara

Zahodi u zrakoplovima su mjesta na kojima putnici žele izbjeći dodirivanje vrata, pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa, te je stoga japanska aviokompanija “All Nippon Airways” (ANA) dizajnirala vrata koja se otvaraju laktom.
 
Kako piše BBC, japanska aviokompanija pokušava na toaletima u avionima ugraditi vrata koja bi se mogla otvoriti, ali i zatvoriti laktom.

Trenutno se radi na prikupljanju povratnih informacija, kako bi bila donesena odluka hoće li se implementirati taj sustav, piše BBC.

Iz kompanije su istaknuli da su vrata u fazi ranog testiranja, a kvaka koja se može otvoriti laktom prvi put je testirana na aerodromu Haneda sredinom lipnja.

Iz japanske aviokompanije su rekli da su prvo istraživali mogućnost otvaranja vrata stopalom, ali da su prekinuli ispitivanja zbog sigurnosnih razloga, pošto tijekom turbulencija putnici mogu izgubiti ravnotežu.

Source: slobodnadalmacija.hr