VNG ‘pričepio‘ slavni TikTok: traže da iz aplikacije i s interneta uklone sve Zingove glazbene segmente i naknadu štete od 9,5 milijuna dolara

24 kolovoza, 2020 by Nema komentara

Vijetnamska tehnološka kompanija VNG podnijela je tužbu protiv kineske digitalne platforme TikTok zbog neovlaštenog korištenja pjesama u videozapisima.

TikTok koristi audio zapise koji su u vlasništvu VNG-ove podružnice Zing bez njezinog pristanka, objasnili su izvori.

Prema pravnom dokumentu koji je priložen Narodnom sudu grada Ho Ši Mina (Saigona), a Reuters ga je dobio na uvid, od TikToka se traži odšteta i zabrana korištenja Zingove glazbe.

VNG traži da TikTok iz aplikacije i s internetske stranice ukloni sve glazbene segmente preuzete iz Zingovih zapisa a zahtijeva i naknadu štete od preko 221 milijarde donga (9,5 milijuna dolara), stoji u dokumentu.

TikTok i VNG nisu odmah odgovorili na upite za komentarom.

VNG Corporation tehnološka je firma sa sjedištem u Vijetnamu. Osnovana je 2004. godine a poznata je po aplikacijama za mrežne igrice, dijeljenje glazbe i razmjenu poruka.

TikTik je pak odnedavno jako popularan u Vijetnamu, s 10 milijuna korisnika u kolovozu i milijunima učitavanja videozapisa s platforme, pokazuju službeni podaci.

Neki vlasnici glazbenih prava upozoravaju pak da TikTok nema dozvolu za korištenje pjesama u videozapisima.

“Posebno valja istaknuti da je TikTok uspostavio vrlo kompliciran poslovni model kako bi izbjegao poštivanje autorskih prava u Vijetnamu”, odgovorili su iz Vijetnamske glazbene udruge na Reutersove upite.

Source: slobodnadalmacija.hr