Google razvija G točku!?

21 siječnja, 2023 by Nema komentara

Neslužbene informacije iz Googleova tabora najavljuju tvrtkin odgovor na Appleov AirTag pametni privjesak, a sve pod kodnom oznakom “Grogo”. Netko bio nestrpljiv pa je sav posao odradio umjesto Googlea, a smislio je i cool naziv za taj gadget.

Za one koji ne znaju Apple AirTag je pametni privjesak, koji koristi sigurnu Bluetooth vezu kako bi povezujući se s drugim Apple uređajima u svojoj blizini svojem vlasniku otkrio gdje se nalazi. Drugim riječima AirTag nema GPS modul, već koristi druge uređaje koji ga imaju.

Apple AirTag

Objesite li tako AirTag o svoje ključeve ili ruksak, locirat ćete ga koristeći svoj iPhone, iPad ili Mac računalo pa i bilo koji drugi uređaj na kojem ćete se ulogirati u svoj Apple odnosno iCloud profil.

Google naravno želi imati isto što i Apple pa navodno već neko vrijeme rade na sličnom privjesku.

Budući da o njemu još uvijek ne žele pričati, dizajner Obi Fidler složio je prilično realistične promo materijale za uređaj, kojeg naziva Google G Spot. Da G točka, kao ona mitska u dubinama ženskog međunožja, za koju neki tvrde da znaju njenu točnu lokaciju.

U svakom slučaju, Obi je umjesto Googlea baš lijepo dizajnirao taj G Spot privjesak, a osmislio je i promo materijale. Oni pričaju priču o tome što to sve G Spot može i u kojim to situacijama može biti vrlo praktičan.

Kao što je Apple svoj AirTag opremio izmjenjivom baterijom, koja traje godinu dana, Obi je takav tip napajanja zamislio i u G Spot privjesku. Isto tako koristi Bluetooth i lokaciju hvata od obližnjih uređaja, kao i AirTag.

Koristeći UWB vezu G Spot će na naredbu “Hey Google, find my keys” kroz aplikaciju Find My Device svog vlasnika usmjeriti do izgubljenih ključeva, o koje ste okačili G Spot privjesak.

Lik je zamislio i cool futrolice različitih boja te privjeske u obliku dobro poznatog lokacijskog pina na Google Kartama.

Lik je u biti mislio na sve i ako već nije, Google ga treba zaposliti.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)