Otkriven još jedan adut Galaxy S23 Ultra flagshipa!

21 siječnja, 2023 by Nema komentara

Nadolazeća Galaxy S23 serija donijet će između ostalog i bolje kamere pa i snimanje 8K videa pri 30fps-a. Poznati leakster sad najavljuje i još bolji portretni video, koji bi mogao biti ekskluziva Galaxy S23 Ultra top modela.

Današnji pametni telefoni, a pogotovo oni iz top segmenta imaju tako dobre kamere da se pitamo kome više trebaju ozbiljni fotoaparati. Za većinu korisnika nešto bolji telefon zadovoljit će kamerom u svakom pogledu, a uvijek je pri ruci.

Impresivno je koliko je napredovalo i snimanje videa pa sad telefonima možemo snimati i 8K video, a neki telefoni nude posebne kinematografske režime snimanja.

iPhone 13 Pro Cinematic

Tako noviji modeli Appleovih iPhonea snimaju u Cinematic režimu snimanja, koji prije svega lijepo zamućuje pozadinu iza subjekta, a onda još nudi i naknadno usmjeravanje fokusa s jednog subjekta na drugi.

Time doslovno na iPhoneu možete snimiti i montirati nevjerojatne video uratke.

Ne baš na takvom nivou ali donekle slično nude Samsungovi top modeli kroz Portretni video, a jako dobar posao odrađuju u Googleovi Pixeli serije 7. Kako to Pixel 7 radi mogli ste vidjeti i u početnim kadrovima nekoh mojih videa:

Kako se doznaje, još bolji portretni video s kinematografskim efektom snimat će i nadolazeća Galaxy S23 serija. Točnije, Galaxy S23 Ultra će sigurno dobiti ovu značajku, a možda i preostala dva Galaxy S23 telefona.

Dosad su naime, Samsungovi flagship telefoni snimali Portretni Video u maksimalno 1080p rezoluciji. Sad je potvrđeno da će Galaxy S23 Ultra takav video snimati i u 4K pri 30fps-a.

Ovisno o tome koliku ulogu u tome ima taj novi 200MP ISOCEL HP2 senzor, a koliko zapravo AI engine i pogonski čip, ova bi značajka mogla biti omogućena na svim Galaxy S23 telefonima ili samo Ultri.

Svi oni koji se bave snimanjem videa iz zabave ili za posao svakako se vesele novim mogućnostima.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)