Vienna Startup Package – međunarodni startupovi ponovno imaju priliku za boravak u Beču

24 siječnja, 2023 by Nema komentara

Inicijativa Bečke gospodarske agencije, Vienna Startup Package, međunarodnim startupovima nudi mogućnost da borave u austrijskoj metropoli mjesec dana i tako bolje upoznaju prednosti ovog grada kao gospodarskog središta. Paket, koji se u sklopu projekta dodjeljuje 20 izabranih startupova, pokriva putne troškove i troškove smještaja, a uključuje i prostor za zajednički rad te individualno poslovno savjetovanje u vrijednosti od 2.000 eura. Namijenjen je startupovima koji žele proširite svoje poslovanje na tržište njemačkog govornog područja ili žele upoznati bečki startup ekosustav, jednu od najraznolikijih i najbrže rastućih startup zajednica srednje Europe.

U okviru programa sudionici se mogu pobliže upoznati s austrijskim tržištem, otkriti nove poslovne mogućnosti i umrežiti se s drugim poduzećima i relevantnim zainteresiranim stranama u Beču. Također će moći sudjelovati na interaktivnim radionicama kao i na individualnim sastancima.

Prijave su otvorene do 24. veljače 2023.

Na inicijativu Bečke gospodarske agencije 2021. pokrenuta je najveća startup konferencija u srednjoj Europi ViennaUP koja okuplja austrijske i međunarodne startupove, investitore, poduzeća i nove talente. Prvo izdanje okupilo je gotovo 25.000 sudionika iz 60 zemalja, a održano je u online formatu, dok je prošle godine konferencija bila organizirana u hibridnom obliku. Ovogodišnja konferencija održat će se od 30. svibnja do 7. lipnja u Beču.

Gospodarska agencija Grada Beča predstavlja inicijalni kontakt centar za lokalna i međunarodna poduzeća i startupove te ih podržava besplatnim savjetovanjem kao i subvencijama i ustupanjem poslovnih prostora.

Više informacija o paketu možete pronaći putem sljedeće poveznice.

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)