WhatsApp za Android uvodi novu opciju pri slanju fotografija

24 siječnja, 2023 by Nema komentara

Nova beta verzija WhatsApp aplikacije za Android najavljuje izgledno uvođenje nove opcije za slanje fotografija. Nekima će se svidjeti, a drugima baš i ne.

Vjerujem da vam je poznato da WhatsApp i sad pri slanju nudi tri razine kvalitete fotografija. To su “automatic,” “best quality,” i “data saver.” Vjerojatno ste mislili da odabirom “best quality” šaljete fotografije u originalnoj rezoluciji, no to nije tako

WhatsApp i u tom slučaju vrši određenu dozu kompresije fotografija, mada značajno manju no pri odabiru opcije “data saver”.

Za većinu je i ovo više no dovoljna kvaliteta fotografija jer će se u najvećem broju slučajeva pregledavati na zaslonu telefona.

Odlučite li međutim, neke od fotografija podijeljenje putem WhatsAppa, isprintati, primijetit ćete da kvaliteta i nije najbolja.

Nova beta WhatsAppa za Android donosi opciju odabira dijeljenja fotografija u “originalnoj kvaliteti”. Tu će opciju WhatsApp postaviti u alatnu traku za uređivanje fotografija prije slanja.

Tu ne treba zaboraviti da će slanje fotografija u originalnoj kvaliteti za posljedicu imati znatno veću potrošnju mobilnih podataka.

To se onim s ograničenim brojem gigabajta neće naročito svidjeti jer će i pri primanju fotografija trošiti više podataka iz svojeg mjesečnog plana.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)