Google će ažurirati neke od svojih usluga u skladu sa zakonima o zaštiti potrošača EU

28 siječnja, 2023 by Nema komentara

Europska komisija je u četvrtak objavila da je Google pristao uvesti promjene u Google Store, Google Play Store, Google Hotels i Google Flights.

Vidimo da se sve veći broj potrošača okreće internetu kako bi rezervirali svoje ljetovanje, obavili kupnju ili pogledali recenziju. Potrošači u EU-u imaju pravo na jasne, potpune informacije kako bi mogli donositi informirane odluke”, rekao je povjerenik EU-a za pravosuđe Didier Reynders, prenosi The Verge. “Obveze koje je preuzeo Google korak su naprijed u tom smjeru.

Kada su u pitanju Google Flights i Google Hotels ažuriranje bi trebalo pružiti jasnije informacije o tome koje usluge nudi Google, a kod kojih je samo posrednik. Također će u slučaju recenzija smještaja morati jasno dati do znanja da Google Hotels ne provjerava svoje recenzije.

Što se Google Play Storea i Google Storea tiče, ažuriranje korisnicima donosi jasnije informacije o troškovima isporuke, pravu na odustajanje i dostupnosti opcija popravka ili zamjene. Osim toga biti će dostupne i dodatne informacije o tvrtkama, uključujući nazive tvrtki, adrese i podataka za kontakt koji stoje iza ponuđenih usluga tj. proizvoda.

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)