Apple Crash Detection spasio još pet života ali zadaje i nevolje

31 siječnja, 2023 by Nema komentara

Apple Crash Detection je u ovih četiri mjeseca spasio brojne živote ali je istovremeno i zagorčao život brojnim hitnim službama.

Apple iPhone 14 serija i nekolicina njihovih nasjvježijih Apple Watch satova imaju funkciju Crash Detection. Koristeći ugrađene senzore ali i umjetnu inteligenciju, ta će značajka u slučaju prometne nesreće obavijestiti odabrane kontakte i poslati im lokaciju.

U Australiji je tako Crash Detection ovih dana spasio pet života u dobi od 20 do 40 godina, kad su se svojim vozilom i prikolicom s nekoliko konja zabili u deblo.

Hitnim službama je trebalo samo osam minuta da stignu do njih i spase život svoj petorici ozliijeđenih. Konji nažalost nisu prošli tako dobro.

Nije to prvi put da Appleov Crash Detection spasi nečiji život u samo četiri mjeseca otkako je ta značajka u funkciji ali bilo je puno više lažnih uzbunjivanja hitnih službi.

Apple Crash Detection

U američkoj Saveznoj državi Utah u studenom je tako zabilježen značajan skok nepotrebnih poziva službi 911. Mahom se radilo o lažnim detekcijama nesreća na vožnjama u zabavnim parkovima.

U Japanu su isto tako samo u jednoj vatrogasnoj diviziji zabilježili 134 lažne uzbune, opet uzrokovane Crash Detection sustavom.

Apple je u međuvremenu ažuriranjima optimizirao detekciju sudara pa je u zadnje vrijeme lažnih poziva manje, no u hitnim službama misle da Apple tu ima još posla.

Appleov Crash Detection zasad podržavaju svi telefoni serije iPhone 14, Apple Watch Serije 8, Apple Watch Ultra i Apple Watch SE (2nd Generation). Računamo da će Crash Detection imati i svi nadolazeći modeli iPhonea i Apple Watch satova.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)