Samo jedan iPhone ove jeseni dobiva periskop

1 veljače, 2023 by Nema komentara

Renomirani tehno špijuni i leaksteri su sigurni da ćemo ove jeseni dobiti prvi iPhone s periskopskom telefoto kamerom. Sigurni su i u to da ćete je platiti maximalno.

Ni aktualni iPhone 14 Pro modeli svojim se telefoto kamerama i optičkim povećanjem ne mogu mjeriti s onim koje nude Samsung i Huawei top modeli.

Na jednom Galaxyu S22 Ultra, a od večeras i na Galaxyu S23 Ultra telefoto kamerom možete nešto približiti i 10x bez gubitka na kvaliteti i sve do 100x digitalno.

Za ozbiljan optički zum senzor je potrebno fizički odmaknuti od leće, a to znači podebljavanje telefona. Tako je bilo dok se nisu počele koristiti periskopski objektivi, koji lome svjetlo i šalju ga prema senzoru poprečno širinom, umjesto dubinom telefona.

iPhone 15 Pro Max će jedini dobiti periskopsku telefoto kameru

iPhone 14 Pro Max nudi 3x optičko povećanje, a sve preko toga je isključivo digitalno. Nije to onako loše kako biste očekivali, no svakako ni blzu onog što nude telefoni s periskopskim telefoto kamerama.

To će se navodno primijeniti već ove jeseni kad će iPhone 15 Pro Max, kao prvi dobiti periskopsku telefoto kameru. Zasad nema informacija o tome, koliki će to optički zum nuditi, no u jedno su svi ovi leaksteri sigurni.

To je da će ta periskopska kamera biti ekskluziva najskupljeg Pro Max modela. To bi značilo da će iPhone 15 Pro dobiti klasičnu telefoto kameru, a Kuo tvrdi da će tako biti i s iPhone 16 serijom dogodine.

To ne bi trebalo previše čuditi jer Apple je već počeo diferencirati Pro od standardnih modela ne samo kamerama već i zaslonima i pogonskim čipom.

Tako iPhone 14 Pro modeli ove godine imaju A16 Bionic čip, a iPhone 14 i 14 Plus lanjski A15 Bionic čip iz Applea.

Ukratko, poželite li ozbiljan zum na svojem iPhoneu, morat ćete ga platiti maximalno.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)