Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy ipak ne proizvodi Samsung

4 veljače, 2023 by Nema komentara

Galaxy S23 serija kompanije Samsung prva je u cijelosti pokretana Qualcomm Snapdragon čipom na svm tržištima, a iako se pričalo drugačije, Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy ipak ne proizvodi Samsung.

Mnogi godinama čekaju najbolje od Samsunga sa Snapdragon čipom ispod haube i to su ove godine konačno i dočekali. Naime, uvriježeno je mišljenje da Samsungovi čipovi iako izvrsni nisu na razini Qualcommovih Snapdragona po pitanju performansi i učinkovitosti.

Razloge su pronašli u očito ipak inferiornijem tehnološkom procesu, kojeg primjenjuju u svojim pogonima, naspram onih tajvanskog TSMC-a.

To se u neku ruku dokazalo i lani kad je Snapdragon 8+ Gen1 iz TSMC-a bio značajno bolji od Snapdragona 8 Gen1, koji je izlazio iz Samsungovih pogona. Tako je svake godine i Samsungov Exynos ipak kaskao za Snapdragonom.

Ove godine Galaxy S23 seriju u cijelosti pokreće Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy čip, posebno napravljen za Samsungove telefone. Od istog čipa za sve ostale, razlikuje se nešto višim taktom prime jezgre procesora i grafičkog koprocesora.

Uoči službenog predstavljanja uređaja, internetom se zavrtila priča da će za svoje telefone izrađivati sam Samsung. Mnogima su zbog tih glasina pale rolete jer su odmah počeli zamišljati lošije performanse i učinkovitost.

Izgleda da ipak razloga za brigu ne trebate imati jer je Qualcomm konačno potvrdio da Snapdragon 8 Gen2 for Galaxy ipak proizvodi TSMC.

Podsjetimo, prednarudžbe Galaxy S23 serije su u tijeku kao i promocija u kojoj oni koji svoj primjerak naruče do 16. veljače dobivaju dvostruko više memorije po cijeni osnovnog modela.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)