Osnivač Spotifyja sada želi napraviti revoluciju u zdravstvenoj tehnologiji

5 veljače, 2023 by Nema komentara

Objava podijeljena na LinkedInu navodi da je Neko Health specijaliziran za pružanje usluge skeniranja tijela pomoću umjetne inteligencije (AI) s “vizijom stvaranja zdravstvenog sustava koji može pomoći ljudima da ostanu zdravi putem preventivnih mjera i ranog otkrivanja.”

Startup je službeno pokrenut “nakon četiri godine intenzivnog istraživanja i razvoja proizvoda”, a prema podacima na službenoj web stranici Neko Healtha, njihov neinvazivni skener cijelog tijela može otkriti i izmjeriti rast madeža, osipa i staračkih pjega. Također koristi zasebni skener za otkrivanje bilo kakvih abnormalnosti u radu srca, krvnog tlaka i pulsa.

Skener je opremljen s više od 70 senzora koji prikupljaju više od “50 milijuna podatkovnih točaka o koži, srcu, krvnim žilama, disanju, mikrocirkulaciji i dr.” Te podatke analizira sustav pokretan umjetnom inteligencijom koji zatim rezultate daje liječnicima i pacijentima.

Skeniranje navodno traje samo nekoliko minuta po cijeni od oko 175 eura. Kako su svi dostupni termini trenutno zauzeti moguće se prijaviti na listu čekanja, prenosi The Verge.

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)