Apple još radi na funkciji za iPhone koju Androidi nude već dugo

6 veljače, 2023 by Nema komentara

Pričalo se da će ga iPhone 11 serija imati pa nije. Isto se mislilo i za iPhone 12 pa i 13, a ni iPhone 14 serija nije dobila reverzibilno bežično punjenje. Navodno još rade na tome, a možda i odustanu.

Samsung je još 2019. na svoju Galaxy S10 seriju implementirao Wireless Power Share. Tako su naime, nazvali svoje reverzibilno bežično punjenje.

Temeljeno na Qi tehnologiji, svi flagship telefoni Galaxy S serije od 2019. na ovamo nude bežično nadopunjavanje drugih gadgeta na svojim leđima.

Premda nije neka značajka, na kojoj treba temeljiti odabir novog telefona, svakako se može pokazati praktičnom ako uz svoj telefon koristite bežične slušalice ili pametni sat.

Galaxy S10 Wireless Powershare

Dok ste recimo na putu i ne nosi vam se punjač za vaš pametni sat s podrškom za bežično punjenje, možete ga nasloniti na poleđinu telefona s reverzibilnim bežičnim punjenjem. Isto vrijedi za slušalice ili neki drugi gadget s Qi bežičnim punjenjem.

Appleovi iPhonei unatrag nekoliko godina podržavaju bežično punjenje, no ne i ovo reverzibilno. Apple je razvio MagSafe sustav bežičnog punjenja, koje koristi magnete kako bi bežične punjače ali i druge dodatke lijepilo za poleđinu. Pritom je s maksimalnih 15W i dalje znatno sporije od onog što nudi konkurencija u Android taboru.

iPhone 14 serija prošle je jeseni trebala dobiti reverzibilno bežično punjenje no na kraju ipak nije. Navodno još nije spremno. Nije još uvijek, no kako doznaje 9to5Mac u Appleu još rade na tome.

Taj njihov “advanced bilateral wireless charging technology” mogao bi dakle biti implementiran na nekom budućem iPhoneu.

Poznati Apple analitičar Ming-Chi Kuo ipak nije baš optimističan da ćemo to doživjeti ove godine.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)