Galaxy S23 serija ovisno o regiji jede baš veliki dio podatkovne memorije

7 veljače, 2023 by Nema komentara

Premda svi Galaxy S23 modeli osim najmanjg dolaze s najmanje 256GB podatkovne memorije čudi što u nekim regijama baš jako veliki dio tog prostora zauzimaju sistemske datoteke.

Samo kompaktni Galaxy S23 u baznom modelu dolazi sa 128GB podatkovne memorije, što je postalo goli minimum i u segmentu srednjeg ranga. Galaxy S23+ i top model Galaxy S23 Ultra kreću s 256GB, a Ultra ako ćete platiti ide sve do 1TB.

Dobro je i to što će oni koji do 16.2. u prednarudžbama kupe svoj primjerak telefona Galaxy S23 serije dobiti dvostruko više memorije po cijeni osnovnog modela.

Manje dobro u cijeloj priči je što se otkrilo da ovisno o regiji sistemske datoteke na telefonima serije Galaxy S23 zauzimaju i po 60GB.

Android OS i eventualni OEM skinovi i aplikacije zauzimaju u pravilu od 15GB na Googleovim Pixelima pa do 25-GB na drugim Androidima.

Premda Samsungovi Galaxy S23 telefoni nemaju ni dvije particije za učinkovitija ažuriranja, u nekim regijama sistemska particija zauzima veliki komad podatkovnog prostora. Negdje je to skoro 60GB:

To znači da na 128GB Galaxyu S23 u startu fali praktički pola prostora za pohranu.

Pogledajte razliku u količini sistemskih datoteka na istom Galaxy S23 telefonu u Indiji i Nizozemskoj:

Koliko to memorije telefona serije Galaxy S23 otpada na sistemsku particiju, ovisi o regiji. Već je primijećeno da Galaxy S23 telefoni u SAD-u jedu značajno više memorije no u Indiji. U Nizozemskoj isto tako na sistemsku particiju otpada više od 58GB.

Krivac za to vjerojatno su bloatware aplikacije i ono što operateri instaliraju na uređaje pa na to definitivno vrijedi obratiti pažnju.

Kakvo je stanje ovdje kod nas? Jeste li provjerili?

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)