iPhone 15 će dobiti USB C ali navodno ne bez ograničenja

15 veljače, 2023 by Nema komentara

USB C bi konačno ove jeseni s iPhone 15 serijom trebao zamijeniti dosadašnji Lightning port. Neslužbeno se doznaje da će Apple taj USB C ipak implementirati na svoj način i s ograničenjima.

Podsjetimo, EU regulativa natjerat će sve pa i Apple da svoje urešaje opreme USB C portom za punjenje i prijenos podataka. Imaju fore do kraja iduće godine, no Apple će navodno već iPhone 15 seriju ove jeseni, umjesto Lightningom opremiti USB C portom.

Neće to biti prvi Apple uređaji s USB C portom. Dosad su ih već dobili njihovi iPadi, no iPhone se još uvijek drži Lightning porta i to s dobrim razlogom.

Ne, razlog ne leži u bržem prijenosu podataka ili punjenju jer i jedno i drugo će implementacijom USB C porta biti brže.

Apple se Lightninga drži jer im on donosi hrpu love od dodatne opreme.

Čini se da će Apple naći načina i kako zaraditi na USB C portu. Neslužbene informacije najavljuju poseban elektronički sklop, kojim bi bi Apple mogao imati kontrolu nad opremom, kablovima i punjačima, koji će se priključivati na iPhone 15 i ekipu.

iphone 15 USB C

Tako bi se onima koji pokušaju priključiti opremu koju Apple nije odobrio ili bolje reći prodao, mogla prikazati omražena poruka “This accessory is not supported”.

Priča se i da će Apple učiniti kompatibilnim s postojećim lightning kablovima u optjecaju, vjerojatno korsiteći adapter.

Neki su uvjereni i da će iPhone 15 i 15 Plus dobiti USB C 2.0, a iPhone 15 Pro i 15 Pro Max brži USB C 3.2, za značajno brži prijenos podataka i punjenje.

Premda ništa još mnije službeno potvrđeno, poznavajući Apple, zvuči kao nešto baš u njihovu stilu.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)