Neki vlasnici Galaxy telefona požalili ažuriranje na One UI 5.1, nemojte i vi

19 veljače, 2023 by Nema komentara

Samsung je ovih dana ubacio u najvišu brzinu po potanju ažuriranja svojih telefona. Njihov One UI 5.1 stiže na sve veći broj modela ali za neke bi bilo bolje da nije.

One UI 5.1 za Samsungove telefone donosi pregršt novih opcija i mogućnosti, mada se vizualno ne razlikuje od prethodnih verzija. Animacije sučelja su svakako dorađene i sad su glađe no ikad, mada to svakako ima veze i s novi Snapdragon 8 Gen2 čipom for Galaxy na Galaxy S23 seriji.

Dodali su nove widgete poput onog za status baterije, kako telefona tako i svih drugih povezanih uređaja.

Aplikacija kamera sad integrira Expert Raw među dodatnim režimima snimanja, premda i dalje treba instalirati tu aplikaciju.

Galerija dobila dosta novih mogućnosti uređivanja fotografija, a i pretraga je dodatno poboljšana. Jedna od novih opcija u Galeriji je izrezivanje objekata po uzoru na Appleove iPhone, no to nažalost ni nakon ažuriranja nije stiglo na starije telefone.

Druga strana medalje

Uz sve te lijepe stvari One UI 5.1 ažuriranje za neke je vlasnike Galaxy telefona donijelo i brojne bugove i nevolje pa bi mnogi da im radije nije ni stiglo.

Neki tako vlasnici telefona serije Galaxy S22 prijavljuju značajno brže pražnjenje baterije nakon ažuriranja. Na Redditu tako jedan vlasnik Galaxy S22+ kuka kako je prije hvatao 7 sati uključena zaslona, a nakon ažuriranja na One Ui 5.1 jedva lovi 4.5 sati.

Slične nevolje prijavili su i neki korisnici Galaxy Z Fold4 telefona, a iz statistike korištenja baterije, čini se da sve ima neke veze sa Samsungovom novom tipkovnicom.

Ima i onih, kojima se autonomija nakon nekog vremena popravila pa tvrde da treba pričekati da se “ažuriranje slegne”.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)