Bilo je samo pitanje trenutka…

22 veljače, 2023 by Nema komentara

Otkako je Apple prošle jeseni predstavio prve telefone s tzv. dinamičkim otokom, svi smo u čeki kad će neki Android brend kopirati ideju. Pogledajte kako će dinamički otok izgledati na nadolazećem telefonu Realme serije C.

Ne znam pod kojim se kamernom morali provesti proteklih par mjeseci da vas je nekako mimoišla priča o Appleovu dinamičkom otoku.

Taj fensi šmensi izraz za dva otvora u zaslonu, Apple je smislio kako bi ih učinio drugačijim od ostatka svijeta.

iPhone 14 Pro Recenzija
iPhone 14 Pro Recenzija

Istini za volju, odradili su zaista vrhunski posao, kako softverski tako i hardverski. Tu im je pomogao Samsung svojim fantastičnim LTPO panelima za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Softverski se taj ovalni otvor (zapravo jedan ovalni i jedan okrugli) širi i sužava prikazujući obavijesti iz aplikacija koje rade u pozadini.

Dosad su se u Android taboru pojavile neke aplikacije, koje su uglavnom manje uspješno pokušale reproducirati iste funkcionalnosti oko rupice selfie kamere.

Čini se da će kineski Realme biti prvi, koji će se okušati u nativnoj implementaciji kopije Appleova dinamičkog otoka na nekom od svojih nadolazećih telefona.

Realmeov Madhav Sheth objavio je na Twitteru par fotografija njihova klona dinamičkog otoka, kojeg nazvaše “Mini-Capsule”.

Realme Mini Capsule dinamički otok
Realme Mini Capsule dinamički otok

Ta njihova mini kapsula, debitirat će na telefonu serije Realme C, a zasad su demonstrirali što će kapsula činiti prilikom priključivanja telefona na punjač.

Izgleda cool. Nadajmo se da neće na ovome i ostati.

Dok čekamo ovaj, pogledajte i izvirni dinamički otoku akciji na po meni najboljem iPhone 14 modelu:

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)