Notch odlazi u povijest! iPhone 15 renderi potvrđuju otok ali i nešto što niste očekivali

23 veljače, 2023 by Nema komentara

Ovoj dana se samo o otocima priča i to ne onim lijepim s plažama i kristalno čistim morem već otocima kao rupama u zaslonu.

Nakon što su objavljeni CAD renderi iPhone 15 Pro serije, sad imamo pogled i na iPhone 15, a donosi neke bitne promjene u odnosu na aktualno model.

Prije svega jasno je da notch odlazi u povijest. Umjesto omraženog usjeka na vrhu zaslona, koji se doduše prošle godine nešto i smanjio, iPhone 15 će kao i pro modeli dobiti Dinamički otok.

Premda su mnogi uvjereni da se radi o pilulastom otvoru u zaslonu, zapravo se radi o dva otvora. U ovalnom otvoru je FaceID, a u drugom okruglom selfie kamera. Korištenjem vrhunskog zaslonskog panela i softverskih čarolija Apple te dvije ružne buže pretvara u nešto puno bolje.

iPhone 15 CAD renderi 9to5Mac

Ako vam se Dinamički otok sviđa više od notcha, veselit će vas što će ga ove jeseni dobiti i cijenom povoljniji (*ne i povoljni) iPhone 15 i 15 Plus.

Ovi renderi nastali prema navodno autentičnim CAD nacrtima, najavljuju i nešto veći zaslon iPhone 15 modela, koji će s aktualnih 6.1″ narasti na 6.2″.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro 9to5Mac

Na poleđini ipak ostaju dvije kamere. Ako ste se nadali trećem oku, ništa od toga ni ove jeseni.

Treća dobra vijest je i to što će sva četiri iPhone 15 modela konačno dobiti USB C, umjesto Lightning porta.

iPhone 15 Pro vs . iPhone 15 Pro 9to5Mac

Hoće li Apple kao što se šuška tu implementaciju začiniti svojim paprom, vidjet ćemo, no svakako se veselimo praktičnostima, koje donosi. Korisnici iPhonea više neće uokolo morati nositi svoj Lightning kabel. Konačno će svoj iPhone moći napuniti i posuđenim punjačem nekog, recimo Xiaomi korisnika.

Nadalje, taj bi USB C trebao, barem u teoriji osigurati i još nešto brže žično punjenje kao i prijenos podataka.

Živi bili pa vidjeli.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)