Sony baš nema ideja – Xperia 10 V donosi samo jednu novost u odnosu na prethodnika

25 veljače, 2023 by Nema komentara

Nakon što smo vidjeli da će flagship Xperia 1 V biti jako nalik na prethodnika, koji je isto tako bio praktički identičan svojem prethodniku, sad i Xperia 10 V potvrđuje da se ne treba nadati ničem novom.

Sony se iz smartphone biznisa gotovo pa u potpunosti povukao i godišnje predstavlja tek nekoliko telefona s vrlo ograničenom dostupnošću. Tako već nekoliko godina unatrag nude Xperia 1 flagship, Xperia 5 flagship kompaktnijih gabarita i Xperia 10 mid-ranger.

Poželite li bilo kojeg do njih, morat ćete se na ovim prostorima poprilično potruditi.

Sony Xperia 10 V
Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 10 V bit će dakle tvrtkin mid-range telefon, koji će prema objavljenim renderima biti identičan aktualnom Xperia 10 IV modelu.

Sony ni ovdje ne odustaje od uskog, visokog telefona s mesom ispod i poviše zaslona te selfie kamerom u prostoru poviše, umjesto u u rupici ili urezu u zaslonu.

Raspored gumba po bokovima kao i ovalni modul kamere na poleđini s LED bljeskalicom poviše, također su identični.

Dimenzije su, pogađate, gotovo pa identične pa nova Xperia 10 V broji 153.3 x 68.4 x 8.5 mm dok je Xperia 10 IV imala dimenzije 153 x 67 x 8.3 mm.

Ukratko, bit će neznatno veća, šira i deblja, a navodno će zaslon biti mrvicu veći, odnosno 6.1″ u dijagonali.

Jedino čime će se u biti razlikovati od svojeg prethodnika je konačna implementacija stereo zvučnika. Zadržat će i 3.5mm audio jack na vrhu.

Ne možemo se ne zapitati jesu li u Sonyu zaista toliko bez ideja ili ih jednostavno nije briga.

Istini za volju, nije ni da se drugi nešto ističu značajnim dizajnerskim varošarijama ali barem donekle s vremena na vrijeme osvježe dizajn svojih telefona.

Izvor

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)