Honor Magic5 Pro ima bateriju kakvu nitko nema

28 veljače, 2023 by Nema komentara

Kompanija Honor jučer je predstavila tri Magic5 telefona i preklopni Magic Vs. Top model Honor Magic5 Pro uz nove kamere i dizajn, zasad jedini na svijetu ima i posebnu bateriju, koja obećava rekordnu autonomiju.

Tijekom predstavljanja svojeg top modela na MWC sajmu u Barceloni, tvrtkin George Zhao otkrio je da su prvi u industriji implementirali novu silicij-ugljičnu bateriju.

Honor prva silicij-ugljična baterija

Takva baterija jamči 12.8% veću gustoću odnosno kapacitet u odnosu na klasične litijske baterije, koje koriste grafitne anode.

Tako Honor Magic5 Pro ima 5100mAh bateriju, no u ovom silicij-ugljičnom izdanju taj kapacitet raste na 5450mAh.

Osim većeg kapaciteta u istim gabaritima, ove silicij-ugljične baterije imaju prednost pri pražnjenju naspram litijskih baterija. Naime, kad voltaža padne na 3.5V, nova silicij-ugljična baterija zadržava 240% više kapaciteta od litijske, što u konačnici pruža još dragocjene autonomije.

Službeni promo materijali za globalnu verziju Honor Magic5 Pro telefona navode 5100mAh kapacitet, dok se u Kini navodi 5450mAh.

Honor Magic5 Pro
Honor Magic5 Pro

Znači li to da Honor Magic5 Pro na globalnim tržištima i onaj u Kini nemaju istu bateriju, ostaje nejasno, no doznat će se.

Novi Honor flagship ionako, kako se neslužbeno doznaje, u Hrvatsku neće prije svibnja.

Zasad ćete kod nas moći kupiti tek Honor Magic5 Lite, elegantan i lagan telefon, opremljen Snapdragon 695 5G čipom i 64MP glavnom kamerom na leđima i 120Hz OLED zaslonom sprijeda.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)