Izgledni novi kralj telefoto fotografije nagovijestio što može

3 ožujka, 2023 by Nema komentara

Samsungov Galaxy S23 Ultra trenutno suvereno drži titulu telefona s najboljom telefoto kamerom, no to bi se uskoro moglo promijeniti. Njegov rival u dolasku pokazao je što može.

Telefone s periskopskim telefoto objektivima po pitanju optičkog povećanja teško će nadmašiti oni koji se oslanjaju na digitalno povećanje. Galaxy S23 Ultra iz Samsunga nudi 10x optičko povećanje, a digitalno ide sve do 100x i trenutno od njega nema boljeg.

Ozbiljnog rivala i oknkurenta na titulu telefona s najboljom telefoto kamerom ove godine, mogao bi dbiti u novom flagship telefonu iz Huaweia.

Naime, premda mnogi misle da je Huawei od telefona u potpunosti odustao, nije. Uskoro navodno stiže njihov novi Huawei P60 Pro, a tvrtkin se direktor pohvalio njegovim impresivnim kamerama.

P60 Pro bi trebao dobiti 6.6-inčni AMOLED zaslon sa 120Hz stopom osvježavanja i QHD+ rezolucijom. Isto tako kažu da će ga pokretati novi Snapdragin 8 Gen2 ali u 4G varijanti.

5000mAh bateriju punit će pri 88W.

Umjesto Leice, Huawei sad za svoje kamere koristi vlastitu XMAGE tehnologiju, a priča se da će glavna kamera biti opremljena 50MP Sony IMX888 senzorom, a ultra-wide kamera će dobiti IMX858 senzor.

Objavljene fotografije u svakom slučaju izgledaju impresivno, no dok ne isprobamo i ne uvjerimo se iz prve ruke, nećemo se previše veseliti.

Osobno uopće ne sumnjam u to da će Huawei P60 Pro imati super kamere, no izostanak 5G povezivosti i Google servisa i dalje će mu biti omča oko vrata.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)