iPhone 15 Pro i drugačiji no što se mislilo?

4 ožujka, 2023 by Nema komentara

iPhone jednu stvar nije mijenjao praktički od svojeg nastanka, no sve je izglednije da hoće ove jeseni s novom iPhone 15 Pro serijom. Izgledne promjene će vam se svidjeti, a možda i ne.

Smještaj i izvedba gumba na bokovima telefona često je potcijenjen, no itekako utječu na korisničko iskustvo i opći dojam o uređaju. Vjerujte nema goreg od loših tipki kontrole glasnoće i tipke za uključivanje s lošim odzivom pod pritiskom prsta. Nerijetko su i te tipke postavljene prenisko ili previsoko ili su pak s krive strane.

Naime, dok je tipka Power uglavnom na bridu desno od zaslona, tipke kontrole glasnoće na nekim su telefonima s lijeve strane. Najčešče je riječ o jednoj dugoj tipci, no na nekima su to dva zasebna gumba.

iPhone 14 Plus

Apple je jedan od onih koji na svoje iPhone ugrađuje dva zasebna gumba za kontrolu glasnoće i postavlja ih na lijevu stranu telefona.

Meni osobno ti nije nešto naročito drago. Naime, olakšava kontrolu glasnoće za vrijeme poziva dok je telefon na uhu, no u svim drugim situacijama tipke s lijeve strane mi ne pašu.

iPhone 15 Pro će sudeći prema objavljenim CAD nacrtima mijenjati bočne tipke.

iPhone 15 Pro CAD renderi

Naime, čini se da će dvije zasebne tipke kontrole glasnoće zamijeniti jednom dugačkom, a ni sklopka zvučnog profila više neće biti ista. Izgleda da će i ona biti zamijenjena tipkom na pritiskanje.

Sve ove špekulacije idu ruku pod ruku s onim ranijim koje kažu da će iPhone 15 Pro serija dobiti tzv. solid-state tipke. To su nepokretni gumbi nalik na nekadašnju kapacitivnu TouchID tipku podno zaslona.

Posebnim vibro motorima, koje Apple naziva Taptic Engine, te će tipke pružati haptički odziv i simulirati pritisak fizičke tipke.

Huawei Mate 30 Pro

Je li to bolje od klasičnih fizičkih tipki, ne znam. Znam samo da mi se onaj Huaweiev eksperiment s virtualnim tipkama kontrole glasnoće Mate 30 Pro telefona nije svidio.

Sve u svemu, do nove iPhone 15 serije ostalo je više od pola godine, a osim tih solid-state gumba leaksteri su prilično sigurni i u USB C umjesto Lightning porta.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)