Predstavljen prvi Android s kopijom Dinamičkog otoka za $150

7 ožujka, 2023 by Nema komentara

Kako je i najavljeno, Realme je danas predstavio svoj novi telefon imena Realme C55, koji ne bi bio ni po čemu zanimljiv da kao prvi u Android svijet ne donosi kopiju Appleova Dinamičkog otoka.

Realme C55 je po svemu što nudi tek mid-range telefon, no od iPhonea posuđuje ideju za tzv. Mini Capsule otvor u zaslonu, koji pokušava biti Appleov Dinamički otok.

Naglasak je na tome da pokušava, a koliko uspješno prosudite sami.

Opremljen je velikim 6.72″ FullHD+ zaslonom s 90Hz stopom osvježavanja. Nigdje izrijekom tako ne stoji ali sudeći po tome da je čitač otisaka na boku, zaključujem da se radi o LCD panelu. Svjetlina isto nije baš brilijantna s 680nita u maksimumu.

U rupici u zaslonu oko koje se vrti cijela ova priča ima 8MP selfie kameru. Softverski baš onako kako to Apple čini na iPhone 14 Pro i 14 Pro Max, taj se otvor pretvara u pilulastu tvorevinu, koji Realme naziva Mini Capsule.

U njemu će prikazivati status punjenja i napunjenosti baterije ali i potrošnju mobilnih podataka kao i broj prevaljenih koraka u danu. Na te podatke i korake će se ipak morati pričekati jer te funkcije navodno stižu naknadno OTA ažuriranjem.

Kad smo već kod punjenja, punit će se pri 33W, što je nabrže dosad u Realme C seriji, a baterija je sad već standardnog 5000mAh kapaciteta.

Realme C55 ključne značajke
Realme C55 ključne značajke

Straga su dvije kamere – 64MP glavna i senzor dubine pa ni tu baš neće naročito impresionirati.

Pogonski čip ispod haube je Helio G88 SoC s 6/8GB RAM-a i do 256GB proširive podatkovne memorije. Naime, prima memorijske kartice do 1TB.

S 7.89mm iz profila, relativno je tanak, a ima i 3.5mm audio jack s Dirac tuningom pa i NFC za beskontaktno plaćanje.

Vrti Android 13 i Realme UI 4.0 sučelje preko njega.

Hoće li ga biti i kod nas teško je zasad reći, no tamo u indiji, gdje je danas predstavljen, bit će ga za kikiriki odnosno već za €150 u verziji 6/128GB. Bit će ga u dvije boje:

Ukratko, riječ je o prvom blijedom pokušaju kopiranja Appleova rješenja. Bit će ih zasigurno još.

Ne propusti recenziju možda i najboljeg kompaktnog telefona ove godine:

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)