HUAWEI MATE X3 stiže u četvrtak, imat će veće zaslone od Folda 4

19 ožujka, 2023 by Nema komentara

Huawei je za 23.3. zakazao novi event na kojemu će predstaviti nove uređaje, među kojima će biti i novi prekopni hibrid telefona i tableta Mate X3. Ponovno će zaslonima zasjeniti Galaxy Z Fold iz Samsunga, no to mu neće biti jedini adut.

Prošli Huawei Mate Xs 2 pokazao se u mnogočemu superiornim nad Samsungovim Galaxyem Z Fold. S obzirom na format, njegov jedan zaslon savija se prema unutra pa je ona brazda od koje pate uređaji s formatom GalaxyA Z Fold pate svi od reda, praktićki nepostojeća.

Preklopljen, Mate Xs 2 je ugodnijeg formata od Folda. Širi je, a niži pa je tipkanje na njemu kudikamo ljepše iskustvo.

Ima Mate Xs 2 naravno i svojih minusa, a najveći su izostanak podrške za Google servise i 5G povezivosti pa i IP certifikata vodootpornosti.

Zbog tih minusa, visoke cijene i u pravilu vrlo oskudne dostupnosti, Huawei Mate Xs 2 uokolo nećete sresti ni u tragovima, dok Folda itekako ima.

Novi Huawei Mate X3 bit će predstavljen sljedeći tjedan, a kako se doznaje ponovno će dobiti veće zaslone od Samsungova rivala.

Poznati tipster na Twitteru najavljuje 6.45″ cover zaslon (onaj izvana) i 7.85″ savitljivi zaslon unutra.

Sad to izvana i iznutra su možda krive riječi ako će novi Mate X3 zadržati isti format kao njegovi prethodnici gdje se zapravo radi o jednom zaslonu, koji se presavija prema unutra.

Još jedan adut novog Mate X3 uređaja bit će i podrška za satelitsku komunikaciju, koju su u zadnje vrijeme popularizirali iPhone 14 telefoni.

Uz Mate X3 Huawei će idućeg četvrtka predstaviti i novu Huawei P60 seriju, koja će donijeti neke nove opasne kamere, a možda i neku inačicu Appleova Dinamičkog otoka.

Šuška se i o Huawei Watch Ultimate pametnom satu.

Mnogi se pitaju kako to da Huawei već nije odustao od mobitela, no čini se da u Huaweiu imaju još odlučnosti i resursa gurati dalje. Valjda imaju neki plan.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)