Nazivi Audijevih modela ubuduće će biti na “par-nepar”, podjela na EV i klasične pogone

19 ožujka, 2023 by Nema komentara

Špekulacije, koje su se mogle čuti posljednjih dana, potvrđene su – Audi će ubuduće svoje automobile s klasičnim pogonima označavati neparnim, a električne parnim brojevima

Prvi čovjek Audija, Markus Duesmann, u intervjuu za njemački Auto Bild potvrdio je ono o čemu se posljednjih dana i tjedana u javnosti neslužbeno govorilo. Ova će marka u skorijoj budućnosti promijeniti odavno poznatu nomenklaturu svojih modela i učiniti je nešto jasnijom. Tako je potvrđeno da će model A4 u sljedećoj generaciji biti poznat kao A5, dok će nešto veća limuzina, desetljećima znana kao A6, dobiti oznaku A7.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Možda se sad i sami pitate – čemu? – no razlog je jednostavan. U narednim će godinama asortiman Audija postajati sve više orijentiran ka električnim modelima, pa ih kompanija želi i imenom razlikovati od onih s klasičnim motorima. Tako će parni brojevi ubuduće označavati samo 100% električne Audije. Neke od njih, kao što su Q4 ili Q8 e-tron već smo upoznali, a u budućnosti će isti princip imenovanja vrijediti i za “A” serju.

Dakle – nasljednik A4 s fosilnim gorivima nazivat će se A5, dok će neki budući A4 dolaziti s baterijsko-električnim pogonom. Ta će činjenica kod svih modela i dalje nastaviti biti istaknuta i dodatkom r-tron na sve parne oznake.

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)