PlayStation VR2 može se koristiti na PC-ju, ali uz ograničenu funkcionalnost

20 ožujka, 2023 by Nema komentara

Osim na PlayStationu 5, nova generacija Sonyjevog VR naglavnika može, donekle, raditi i na računalu. Za to je, naime, potreban VirtualLink ili neki slični priključak, koji omogućuje da se PSVR2 koristi kao virtualni monitor.

„Poznato je da PSVR2 radi na nVidia 20×0 GPU-ovima s VirtualLink priključcima, AMD 6800/6900 GPU-ovima s ‘VR’ USB-C priključcima ili s BizLink adapterom. Da biste testirali podržava li vaš GPU PSVR2, priključite ga i provjerite“, objavljeno je na službenom Twitteru iVRyja.  

Kako prenosi GamesRadar, to ne znači da PSVR2 na računalu ima potpunu funkcionalnost kao i na PlayStationu 5. Korisnici uglavnom mogu koristiti virtualni zaslon naglavnika i 3D praćenje, no i to je dovoljno da se pokrenu različite špekulacije o tome planira li Sony u budućnosti prodavati adapter sličan VirtualLinku kako bi se proširila funkcionalnost na PC-ju.

Podsjetimo, Sony je u veljači ove godine predstavio PSVR2, koji ima OLED zaslon, vidno polje od 110 stupnjeva te podršku za 4K HDR i frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Novost je, također, što koristi samo jedan kabel za spajanje te da ima četiri kamere kao i nove Sense kontrolere.

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)