Huawei Watch Ultimate – Rolex među pametnim satovima

23 ožujka, 2023 by Nema komentara

Huawei je danas u kini predstavio svoj najbolji pametni sat dosad, što sugerira i to Ultra u njegovu imenu. Huawei Watch Ultra izgleda vrlo impresivno, a nudi opet 14 dana autonomije pa i profi alate za ronjenje do dubine od 100m.

Huawei pametni satovi nude možda i najbolji omjer kvalitete izrade, dizajna, praćenja zdravlja i sporta sve uz bezbrižnost po pitanju punjenja baterije.

Sustav obavijesti im nije baš onakav kakav bih ja osobno želio ali unatoč tome već neko vrijeme koristim Huawei Watch GT3 i to ponajprije zbog činjenice da zaboravljam kad sam ga zadnji put punio, a dokazao se i u morima i bazenima.

Huawei Watch Ultimate ljestvicu podiže još više i maltene je Rolex među pametnim satovima. Tako barem izgleda i zvuči iz današnjeg predstavljanja.

Huawei Watch Ultimate
Huawei Watch Ultimate

Ova moćna čuka izrađena je od nekakve posebne legure cirkonija, koja je 2.5x otpornija od nehrđajućeg čelika, a opet značajno manje mase usporedive s titanom.

Ima predivan 1.5″ okrugli AMOLED zaslon osjetljiv na dodir, zaštićen safirnim staklom i tri gumba na bokovima, od kojih je onaj na 2 sata i zakretna kruna za inetarkciju sučeljem.

Huawei Watch Ultimate
Huawei Watch Ultimate

Treći gumb s lijeve strane sat ubacuje u poseban režim rada za istraživanje – Expedition mode, a nudi hrpu praktičnih alata i značajki poput one za siguran povratak na polazišnu točku.

Sat koristeći Dual-Frequency Five-System GNSS i senzore bilježi rutu kretanja i pomaže u povratku natrag.

Huawei Watch Ultimate
Huawei Watch Ultimate

Osim toga pogodan je i za ronjenje i to za čak četiri tipa, među kojima je i profi ronjenje s bocama do dubine od 100m. Testiran je na dubinama od 110m do 24 sata bez posljedica.

Ronoicu će pružati sve potrebne informacije o dubini, temperaturi vode, duljini zarona pa i vodič za dekompresiju.

Unatoč takvoj vodootpornosti, ima i mikrofon i zvučnik za bluetooth telefoniranje.

Ne treba uopće posebno sominjati da ima pregršt senzora za kontinuirano praćenje rada srca, EKG, oksigenaciju krvi, razine stresa i kvalitetu sna. Naravno, prati i preko 100 sportskih aktivnosti.

Uz sve to Huawei obećava i do 14 dana autonomije,a puni se za samo 60 minuta bežično, što je zaista impresivno i jedva čekam isprobati.

Huawei Watch Ultimate
Huawei Watch Ultra

Huawei Watch Ultimate će biti dostupan u dvije izvedbe – Voyage Blue s titanskim and Expedition Black s gumenim remenom, a i jedna i druga izgledaju fantastično. Neki ga uspoređuju s klasikom Omega Seamaster.

Zasad ne znamo koliko će koštati, a navodno bi ga trebalo biti i u Europi s početkom travnja.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)