Kuo: Dinamički otok na iPhone 15 seriji donosi nešto novo

25 ožujka, 2023 by Nema komentara

Najpoznatiji Apple prorok Min Chi Kuo u svojem najsvježijem gatanju najavljuje promjene u Dinamičkom otoku nadolazeće iPhone 15 serije telefona. Evo o čemu je riječ.

Implementacijom Dinamičkog otoka na iPhone 14 Pro i 14 Pro Max, Apple je selfie kameru i Face ID umjesto u urez u zaslonu smjestio u dva otvora.

Slušalicu poziva odnosno drugi od dva zvučnika smjestio je uz sam gornji brid uređaja, a senzor blizine niže ispod zaslona.

Taj senzor blizine iPhone od onog originalnog na ovamo koristi kako bi isključio ekran kad ga prislonite na uho, ne uključuje zaslon na obavijesti dok je u džepu, a na iPhone 14 Pro modelima u džepu isključuje i AlwaysON zaslon, kako bi ušparao na bateriji.

Neki su Android brendovi (čitaj Xiaomi) u zadnje vrijeme hardverski senzor blizine zamjenjivali virtualnim, softverskim no u pravilu se nije pokazalo kao dobro rješenje.

U svakom slučaju Kuo sad najavljuje da će Apple iPhone 15 seriju opremiti novim, izgledno još učinkovitijim senzorom blizine kompanije IQE.

Umjesto pod zaslon kao na iPhone 14 Pro i 14 Pro Max, smjestit će ga unutar Dinamičkog otoka, koji se vizualno neće uočljivo mijenjati.

Podsjetimo, prema neslužbenim informacijama, kompletna iPhone 15 serija će dobiti Dinamički otok, a Pro modeli bi trebali dobiti titanski okvir, periskopsku telefoto kameru i novi A17 Bionic pogonski čip i više RAM-a.

Zbog svega toga i cijene će ići gore i to izgledno, značajno.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)