OnePlus i Oppo negiraju svoje povlačenje s EU tržišta

27 ožujka, 2023 by Nema komentara

Nakon što su se pojavile glasine, koje najavljuju povlačenje brendova OnePlus i Oppo s EU tržišta, tvrtke su se i službeno oglasile na tu temu.

Oppo i OnePlus u Europi nemaju naročite prodajne rezultate. Nikako im nije pomogao ni patentni spor s Nokiom zbog čega se u Njemačkoj nisu smjeli ni oglašavati.

Premda i jedni i drugi rade vrlo zanimljive telefone, sveopći pad tržišta, loše makroekonomske prilike, rat u Ukrajini, inflacija i rast cijena u Europi, nikako im ne idu u prilog.

Zbog svega toga neki su leaksteri objavili kako se OnePlus i Oppo povlače s europskih tržišta.

Nedugo nakon prenošenja te vijesti ekipa s portala Android Authority dobila je mailom službeni demantij iz OnePlusa, a oglasili su se i iz Oppo-a.

Tvrde da je business as usual, EU tržište im je bitno i bilježe dobar početak 2023.

OnePlus will not exit from Europe and the UK and maintains stable operations in local markets. OnePlus will continue to invest in Europe and provide more innovative product and solutions for its users.

OPPO and OnePlus are committed to all the existing European markets. We had a great start in 2023 with the successful launches of several products in Europe and have a line-up of upcoming products for the rest of the year. As always, OPPO and OnePlus will continue to provide more innovative products and the best-in-class service for users moving forward.

Zanimljivo je da nitko u cijeloj priči ne spominje Vivo pa ni Realme, koji su dio istog BBK koncerna u kojem su OnePlus i Oppo.

Vivo je čak službeno najavio dolazak svoje Find X90 Pro perjanice na hrvatsko tržište.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)