Potiho odustali – Lenovo Legion telefona više neće biti

29 ožujka, 2023 by Nema komentara

Već se neko vrijeme u kuloarima šuška o tome da je Lenovo odustao od svoje Legion linije gaming telefona, a sad stiže i potvrda. Lenovo Legion telefona više neće biti.

Niša gaming telefona je poprilično uska i na tržištima se može pronaći tek nekoliko takvih specijaliziranih telefona namijenjenih mobilnim gejmerima.

Uz Asusove ROG Phone i Xiaomi Black Shark telefone, Lenovo Legion serija nastala kao ekstenzija njihove linije gaming laptopa svakako spada u one zanimljiviije.

Dok ovih dana čekamo novi Asus ROG Phone 7, novom se Lenovo Legion modelu ne trebate nadati.

Tvrtka je nakon glasina i špekulacija sad na upit ekipe s portala Android Authority i službeno potvrdila da od njih odustaju.

Odustajanje je prema službenom očitovanju dio šire rekonstrukcije poslovanja i konsolidacije gaming portfelja. Čitaj: nitko naše gaming telefone ne kupuje pa nam se ne isplati proizoditi ih.

U sličnoj se situaciji navodno nalazi i Xiaomieva Black Shark divizija, koja isto tako u zadnje vrijeme otpušta zaposlenike.

Kad vidimo kakve gaming performanse nude konvencionalni flagship telefoni poput onih iz Galaxy S23 ili Xiaomi 13 serije pa čak i cijenom povoljniji Galaxy A ili Poco telefoni, jasno je da je onih koji se odlučuju na specijalizirane gaming telefone malo.

Unatoč svemu, Asus će 13.4. predstaviti svoju ROG Phone 7 seriju pa ćemo vidjeti što će ponuditi u odnosu na prethodnike.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)