Kapacitivni gumbi na iPhone 15 Pro seriji radit će i kad je baterija prazna

30 ožujka, 2023 by Nema komentara

Kako se bližimo predstavljanju nove iPhone 15 serije sve se više priča o Pro modelima, koji će izgubiti klasične gumbe. Sad se doznaje kako će to funkcionirati i kad je baterija prazna.

Za one koji to sad čuju prvi put, ponovimo da će iPhone 15 Pro i 15 Pro Max kako kažu glasine iz Apple tabora, dobiti nove kapacitivne solid state gumbe na boku.

Bit će to kapacitivni gumbi koji se neće kretati ali će pritisak simulirati Appleov Taptic Engine kako je to bio slučaj s kapacitivnom Touch ID tipkom ispod zaslona nekadašnjih iPhonea modela.

Dva gumba kontrole glasnoće zamijenit će jedan dugački, a sklopka zvučnog profila također se pretvoriti u programabilni akcijski gumb, vjerojatno po uzoru na onaj s Apple Watcha.

Kapacitivni gumbi na iPhone 15 Pro seriji radit će i kad je baterija prazna
iPhone 15 Pro CAD render

Time bi taj gumb mogao odrađivati toliko različitih funkcija kao što to sad može iPhone Back Tap gesta kucanja prstom po poleđini uređaja.

MacRumors prenosi tip poznatog leakstera koji je lani unaprijed i precizno otkrio sve o Dinamičkom otoku. Prema njemu Apple će iPhone 15 Pro modele opremiti još naprednijim Super Lower Energy Mode procesorom, koji će osigurati da ti kapacitivni gumbi funkcioniraju i kad je iPhone isključen ili kad mu je baterija ispražnjena.

Apple navodno trenutno testira haptički odziv ovih gumba dok je telefon isključen, a postoji mogućnost da će funkcionirati i s ispražnjenom baterijom.

iPhone naime i sad koristi Low Energy Mode za funkciju plaćanja Apple Pay uslugom i lociranje putem Bluetootha i kad je baterija ispražnjena.

Zvuči jako zanimljivo, no pričekajmo s konačnim sudom dok sve ne iskusimo i uživo, nadajmo se već ove jeseni.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)