Pogodite koliko Apple plaća periskopsku kameru za iPhone 15 Pro

31 ožujka, 2023 by Nema komentara

Sad već i prica na grani zna da će iphone 15 Pro modeli ove jeseni kao prvi dobiti periskopsku telefoto kameru. Evo koliko će ona koštati Apple, a koliko vas.

iPhone 15 serija će u mnogočemu biti posebna. Sva četiri iPhone 15 telefona dobit će konačno USB C port umjesto dosadašnjeg Lightninga, zbog kojeg korisnici iPhonea nikamo ne idu bez vlastita kabela u džepu.

Nadalje, sva četiri će dobiti Dinamički otok u zaslonu za selfie kameru i Face ID. Ove će jeseni Apple u njega smjestiti i senzor blizine.

Neke će stvari opet ostati eksluziva Pro modela. To će biti novi A17 Bionic pogonski čip, više RAM-a, solid-state tipke po bokovima titanskog okvira ali i nova periskopska telefoto kamera. iPhone 15 i 15 Plus zadržat će se na dvije kamere na leđima.

iPhone 15 Pro i još nije 100% ziher hoće li opet biti 15 Pro Max ili 15 Ultra, bit će prvi ikad iPhonei s periskopskom telefoto kamerom. Ona će u teoriji barem, osigurati i jače poveća je od aktualnih 3X.

Apple je navodno ispregovarao odličnu cijenu za svoju prvu periskopsku kameru. Njihov dugogodišnji dobavljač objektiva Largan nove će im periskopske modula isporučivati po cijeni od samo $4.

To je odlična cijena u odnosu na $4.50-$5 koliko se u prosjeku plaća za takve kamere.

iPhone 14 Pro 128GB kod nas sad košta oko 1280€ s obzirom na najavljeni rast cijena iPhonea u SAD-u ove godine, očekujte da ćete za iPhone 15 Pro plaćati 1350€.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)