Vivov preklopnjak će imati ono što nijedan dosad nema [Video]

1 travnja, 2023 by Nema komentara

Samsung će ovaj mjesec dobiti još jednog rivala u kategoriji preklopnjaka. Nadolazeći Vivo X Fold2 osvanuo je na videu. Bit će impresivno tanak, imat će nešto što nijedan drugi nema, a i punit će se rekordno brzo.

Novi Vivo preklopnjak uoči službenog predstavljanja, koje bi trebalo uslijediti ovaj mjesec nešto je ranije demonstriran na kineskom Boao Forumu. Tamo ga je jedan imao prilike isprobati, a svoje je dojmove iznio na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Sudeći prema onom što je prikazano u ovom videu. Samsung bi ovom modelu mogao dobiti ozbiljniju prijetnju u kategoriji Foldables, no ikad dosad.

Vivo X Fold2 spada u kategriju uređaja kojom trenutno suvereno vlada Galaxy Z Fold iz Samsunga, a riječ je o hibridu telefona i tableta.

Ovaj model poput Folda, preklapa se prema unutra i ima dva zaslona. Vanjski je 6.53″ AMOLED formata 21:9 u FHD+ rezoluciji i sa 120Hz frekvencijom osvježavanja. Blago je zaobljen po bokovima, a ima rupicu selfie kamere.

Kad se rasklopi nudi veliki 8.03″ AMOLED rezolucijie 1916 x 2160 i stope osvježavanja od 120Hz s impresivno neupadljivom brazdom na pregibu.

Ono čime se ovaj Vivo X Fold2 ističe od ijednog preklopnjaka dosad su dva ultrazvučna čitača otisaka smještena pod vanjski i unutarnji zaslon. Dosad su naime svi preklopnjaci imali kapacitivne čitače otisaka na boku u sklopu tipke Power.

Na poleđini ovaj model ima lijepu vegansku kožu u nijansi crvene iz koje izranja okrugli modul trostruke kamere s Zeiss optikom. Riječ je o 50MP glavnoj kameri sa Sony IMX866 senzorom te dvije 12MP Sony IMX663 kamere.

Šarka će opet kao na Galaxyu Z Fold4 omogućavati postavljanje uređaja u razne položaje.

Pokretan je Snapdragon 8 Gen2 čipom s 12GB RAM-a i 256/512GB podatkovne memorije pa u performanse sumnjati ne treba.

Bateriju kapaciteta 4800mAh punit će rekordno brzo u ovoj kategoriji uređaja. Prvi je s podrškom za 120W punjenje, a uz to podržava i 50W bežično te 10W reverzibilno.

Vivo X2 Fold će najvjrojatnije biti predstavljen ovog mjeseca u crnoj, plavoj i crvenoj boji, a uz njega ćemo najvjerojatnije upoznati i njihova rivala Galaxyu Z Flip.

Hoće li ijedan od ovih telefona biti dostupan i kod nas zasad nema potvrde. Zasad se zna samo da stiže njihov aktualni flagship Vivo X90 Pro.

Pogledajte video:

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)