Ipak stiže? Galaxy S23 FE krajem godine s čipom kojeg ne želite

2 travnja, 2023 by Nema komentara

Jedan od Samsungovih uspješnijih Galaxy telefona, onaj iz serije Fan Edition, navodno se vraća ove godine. Taj navodni Galaxy S23 FE izgledno će se pojaviti u Q4 vjerojatno sa zadatko da zbrine preostale Samsungove čipove.

Samsung je FE seriju telefona započeo 2017. Galaxyem Note FE, koji je imao zadatak izbrisati sjećanja o otkazanom Galaxyu Note 7, koji je doslovno žario i palio po kućama.

Potom se na novi FE čekalo do 2020. kad je predstavljen Galaxy S20 FE, a mnogima se svidjela 5G verzija tog telefona zbog dobre cijene i Snapdragon čipa ispod haube.

Dvije godine kasnije uslijedio je još bolji Galaxy S21 FE. Bio je kompaktniji i zanimljiviji ali i skuplji.

Galaxy S21 FE

Galaxy S22 FE se čekao, no nikad se nije pojavio, a sad se opet šuška o povratku Galaxya S za fanove i to u liku Galaxya S23 FE, navodno krajem ove godine.

Ono što zasigurno niste očekivali je ono što predviđa ekipa s portala sammobile, a to je zamjena teza po pitanju pogonskog čipa.

Naime, dok su do ove godine standardni Galaxy S borci imali na Exynos čipove, a FE varijante Snapdragone, Galaxy S23 FE će navodno obrnuto. Misli se da će ga pokretati 4nm Exynos 2200 SoC, koji je lani pokretao većinu Galaxy S22 modela.

To je onaj prvi Sasungov Exynos s AMD RNA grafikom, nedvojbeno najbolji Exynos unatrag nekoliko godia, no i dalje Exynos.

Teza je da je Samsungu ostalo tih čipova i da ih mora negdje utrošiti. Zvuči sasvim izgledno.

Špekulira se i o 50MP kameri, onoj istoj kakvu imaju Galaxy S23 i S23+ pa i o 4500mAh bateriji.

Popij kavicu i pogledaj novi Techpresso:

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)