Nakon samo dva mjeseca Galaxy S23 vrijedi 43% manje

6 travnja, 2023 by Nema komentara

Objavljeno je zanimljivo izviješće o preprodajnoj vrijednosti telefona, koje će možda šokirati sve one koji koriste ili namjeravaju kupiti Galaxy S23. Nakon samo dva mjeseca taj telefon prema ovoj analizi vrijedi praktički upola manje.

Premda se telefoni prosječno koriste 2.5 godine puno je i onih koji telefone mijenjaju kao čarape, odnosno vrlo često.

Ti svoje telefone drže po par mjeseci ili možda godinu dana, nakon čega ih preprodaju i dobiveno ulažu u kupnju nekog novog telefona.

I ptica na grani zna da od svih telefona iPhone najbolje drži cijenu i može ga se i nakon godinu dana prodati jako dobro, dok svi Androidi iz premium segmenta značajno brže gube vrijednost.

U kojoj je to doista mjeri potvrđuje i objavljena analiza online servisa za preprodaju rabljenih mobitela SellCell. Usporedili su preprodajnu vrijednost Galaxya S23, iPhonea 14 i Pixela 7 nakon dva mjeseca od kupnje.

Bez iznenađenja iPhone 14 se u onom stanju “kao novi” bez tragova korištenja može prodati najbolje. Premda gubitak od 31% vrijednosti u samo dva mjeseca zvuči ajme, 43.9% koliko izgubi Galaxy S23 je poražavajuće.

Dojam je time gori što je taj Galaxy S23 praktički tek stigao na tržišta, odnosno prije taman dva mjeseca.

Pixel 7 iz Googlea je još gori. On nakon dva mjeseca iako bez tragova korištenja vrijedi 46% manje no novi u kutiji.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kojim tempom preprodajnu vrijednost gube top modeli iz Xiaomia, OnePlusa i drugih brendova.

Dvojbe dakle nema. Želite li češće mijenjati telefone, iPhone je i dalje najbolja opcija.

Da usporedimo ključne hardverske specifikacije ovih triju telefona, iPhone 14 nedvojbeno je inferiorniji od obojice rivala, no to očito nema veze.

Je li to zbog prestiža koji ide uz njih, njihove dugogodišnje softverske podrške ili sveopćeg uvjerenja da samo iPhone i nakon par godina radi jednako dobro kao prvog dana, a drugi telefoni ne?

Novo s našeg youtube kanala:

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)