Infobip – tehnološki lider na afričkom kontinentu

8 travnja, 2023 by Nema komentara

Div iz Vodnjana u Africi je organizirao niz meetupova na kojem je okupio stotine developera te time potvrdio svoju poziciju lidera na kontinentu koji se ubrzano tehnološki razvija.

Infobip je u sklopu prve “Infobip Connect“ turneje uspješno održao developerske meetupove diljem afričkog kontinenta. Ova serija nastavak je prošlogodišnje koja se održala u SAD-u te u Nigeriji i Gani. Hrvatski je jednorog tako potvrdio svoju poziciju tehnološkog lidera i na afričkom kontitentu, a meetupovi su se na prvoj ovogodišnjoj turneji održali u Accri (Gana), Nairobiju (Kenija), Cairu (Egipat), i Casablanci (Maroko).

Marijan Čipčić i Ivan Burazin, Infobip

Infobip je već više od desetljeća lider u svom segmentu poslovanja na afričkom kontinentu na kojem se nalazi čak 19 od 20 najbrže rastućih gospodarstava na svijetu. Komunikacijske usluge Infobipa koriste najveće afričke telekomunikacijske tvrtke, banke, fintech tvrtke te brojne druge tehnološke kompanije.

— tekst se nastavlja nakon oglasa —

Meetupovi u Africi dio su Infobipove globalne inicijative za povezivanje s developerskim i startup zajednicama diljem svijeta koje vodi Ivan Burazin, član uprave za developersko iskustvo te osnivač Shift konferencije: ”Nakon serije meetupa u SAD-u započete prošle godine, raduje nas što i u Africi imamo prigodu organizirati ovakve evente. Jako smo sretni zbog iznimno velikog odaziva lokalnih developera i startupa kojima smo predstavili naša rješenja i proizvode koji im mogu pomoći u njihovom poslovanju. Također, raduje nas interes nekih domaćih IT tvrtki za naše inicijative u Africi, te ćemo im temeljem našeg iskustva rado pomoći u izlasku na afričko tržište” – kazao je Burazin.

Meetupovi su sve popularniji oblik stjecanja raznih znanja te su odlično mjesto za umrežavanje s osobama sličnih interesa. Organiziraju se kako bi na jednom mjestu okupili osobe na temelju njihovih preferencija prema određenim interesima ili tehnologijama, te je atmosfera na njima generalno opuštenija nego na sličnim konferencijama.

Voditelj Infobiovih inicijativa prema developerima u Africi te arhitekt uspješnih meetupova Marijan Čipčić ističe kako su veliku podršku u organizaciji dali lokalni Infobipovi uredi u Nigeriji, Gani, Keniji, Egiptu i Maroku. ”Nakon uspješne prve ovogodišnje turneje na kojoj je prisustvovalo gotovo 400 sudionika, jedva čekamo iduću koja će se održati krajem travnja i početkom svibnja i u sklopu koje ćemo organizirati meetupove u Nairobiju (Kenija), Kampali (Uganda) i Abidjanu (Obala Bjelokosti). Koliko nam je poznato, Infobip je jedina tech tvrtka uz Google koja sustavno organizira ovakve evente diljem Afrike”, dodao je Čipčić.

Most između Hrvatske i Afrike

Startup i developerski ekosustav u Africi doživljava veliki procvat u proteklim godinama. Prema izvješću koje je pripremio The Disrupt Africa tim, 633 afrička startupa osiguralo je čak više od 3,3 milijarde američkih dolara investicija u protekloj 2022. godini. Prema istom izvješću, ukupno godišnje financiranje afričkih tehnoloških startupa poraslo je za više od 1.000% od 2015. godine. U Infobipu su uvjereni kako će njihove inicijative pomoći daljnjem razvoju i jačanju developerskog i startup ekosustava u Africi, ali i hrvatskim kompanijama otvoriti vrata kontinenta koji velikim koracima grabi naprijed.

Podijeli:

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)