Nokia blokirala i Vivo u Njemačkoj, Samsung će rado preuzeti njihov dio kolača

12 travnja, 2023 by Nema komentara

Nakon što su zbog patentnog spora s Nokiom, njemačko tržište morali napustiti Oppo i OnePlus, sad će to najvjerojatnije morati učiniti i Vivo. Profitirat će Samsung.

Vivo je u Europi namjeravao ozbiljno. Najavili su dolazak svojeg X90 Pro flagshipa, a izgledno je da će kad ga predstave službeno dovesti i Vivo X Flip preklopnjak.

U Njemačkoj ih međutim baš i neće prodavati, točnije ne preko svojih službenih kanala. Na to ih je prisilio sud u Mannheimu nakon što su izgubili patentni spor s Nokiom.

Riječ je o istom onom 4G patentu, koji je iz Njemačke realno istjerao Oppo i OnePlus.

Vivo je uložio žalbu na ovu presudu, a pregovori s Nokiom su još uvijek u tijeku. Tvrde da Nokia u pregovirima nije fer ali se i dalje nadaju da će moći postići dogovor i ponovno prodavati svoje uređaje na važnom njemačkom tržištu.

Od ispadanja Viva iz igre na njemačkom će tržištu kao i od ispadanja kompanija Oppo i OnePlus, realno najviše profitirati Samsung.

Valja imati na umu da se ovaj prodajni ban Vivo telefona barem zasad ne odnosi na ostale EU zemlje pa se Vivo telefonima i dalje nadamo na hrvatskom tržištu.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)