Google Pixel 8 će napasti Galaxy S23 i Xiaomi 13?

14 travnja, 2023 by Nema komentara

Sljedeći Googleov telefon će biti Pixel 7a, no već se jako priča i o Pixel 8 seriji, koja stiže ove jeseni. Čini se da će Pixel 8 biti manji no što smo mislili. Je li to dobar potez?

Google će ako se sve aktualne glasine ispostave točnim već u svibnju tijekom svoje godišnje I/O konferencije predstaviti trećeg, cijenom najpovoljnijeg člana Pixel 7 obitelji.

Taj Pixel 7a mnogima već zvuči kao mid-ranger godine i to bi i mogao biti ali tamo na američkom tržištu. Kod nas je tih Pixela još uvijek u vrlo oskudnim količinama, cijene su definitivno veće no u SAD-u pa i ostalim EU zemljama, a k tome u Hrvatskoj ne podržavaju 5G povezivost.

Svejedno, tko voli glatko i čisto korisničko iskustvo vrlo nalik na ono kakvo nudi Appleov iPhone uz odlične kamere, bira Pixel unatoč tim jasnim minusima.

Pixel 7 i Pixel 7 Pro bez dvojbe su među top 10 telefona na tržištu, a od njihovih se nasljednika očekuju nova generacija Tensor čipa, još bolje kamere, a nikog ne bi uvrijedili ni s više podatkovne memorije i bržim punjenjem.

Iz ranije objavljenih rendera obaju uređaja vidjeli smo da Google navodno planira još jednom redizajnirati Camera bar na poleđini. Na Pixel 8 Pro modelu, sve tri kamere bit će ispod istog ovalnog otvora, a ne u varijanti 2+1 kao na Pixelu 7 Pro.

Google Pixel 8 Pro

Također, renderi ukazuju i na to da će zaslon Pixela 8 Pro biti ravniji u odnosu na prethodnika ili čak u potpunosti ravan.

Friške glasine sad otkrivaju dimenzije zaslona jednog i drugog modela, a prema njima Pixel 8 Pro će zadržati veliki 6.7″ OLED zaslon.

Pixel 8 s druge strane će biti kompaktniji u odnosu na aktualni Pixel 7. Zaslon će s trenutnih 6.32″ pasti na 6.16″.

Pixel 8 render
Pixel 8 render

Time bi Pixel 8 mogao pucati i na titulu kompakta godine.

Na putu mu zasad stoje izvrsni Xiaomi 13 i Galaxy S23 iz Samsunga, a do kraja godine stigne još i Zenfone 10, za kojeg smo doduše čuli da će rasti u odnosu na prethodnika.

Baci oko na novi video s našeg YouTube kanala:

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)