Galaxy Watch6 vraća ono što 5-ica nema, a dobit će i novi čip

23 travnja, 2023 by Nema komentara

Friške glasine iz Twitter pera poznatog leakstera najavljuju Galaxy Watch 6 sa značajkom koja vam je nedostajala na aktualnoj 5-ici. Trebao bi dobiti i 10% brži procesor.

Samsungova Galaxy Watch serija pametnih satova prilično je popularna naročito među korisnicima njihovih telefona. Do prije dvije godine Samsung je za svoje satove koristio vlastiti Tizen OS, a onda je prešao na Wear OS i time Googleu učinio lijepu uslugu.

Naime, tržišni udio WearOS satova naglo je porastao, a kako stvari stoje trebao bi rasti i dalje.

Za ovu godinu Samsung sprema Galaxy Watch 6 seriju, za koju su navodno razvili i novi pogonski čip. Tako bi nakon dvije generacije Samsungovih čuka s Exynos W920 čipom, Galaxy Watch 6 serija trebala dobiti Exynos W980.

On će isto tako navodno osigurati 10% bolje performanse u odnosu na prethodnika.

Ako doista ima i 5nm arhitekturu, ovaj će čip izgledno biti i energetski učinkovitiji pa se možemo nadati i boljoj autonomiji.

Najviše od svega veseli navodni povratak aktivnog prstena oko zaslona, kojeg je Galaxy Watch4 Classic još imao, a Galaxy Watch5 Pro iz nekog samo Samsungu poznatog razloga nije.

Galaxy Watch4 Classic

Taj će aktivni prsten navodno biti tanji, što će rezultirati manje glomazinim gabaritima uz veći zaslon i veći bateriju, a naročito za one koji prelaze s Galaxya Watch4 Classic.

Zvuči zanimljivo, no dok god Samsung autonomiju ne produlji značajnije, mnogi će radije posezati za Huawei satovima, koje u pravilu punite jednom u dva tjedna, umjesto svak drugi dan. Apple Watch je po tom pitanju još gori.

Huawei Watch Ultimate tvrtkin je najodvažniji smartwatch dosad. Roni u morske dubine, izgleda jako lijepo, a autonomija je opet odlična. Ujedno je i njihov najskuplji sat dosad:

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)