Uključi dobro skrivenu opciju za značajno bolju kvalitetu poziva

26 travnja, 2023 by Nema komentara

Dosad ste vjerojatno već svoje iPhone ažurirali na iOS 16.4 no vrlo je izgledno da niste ni svjesni nove opcije, koja može dramatično poboljšati kvalitetu poziva. Evo kako je uključiti.

Značajka Voice isolation implementirana je još ranije za Appleove Face Time pozive. Koristeći strojno učenje umanjuje ambijentalnu buku oko vas pa će vas vaši sugovornici značajno bolje čuti.

iOS 16.4 opciju Izolacija glasa (Voice isolation) donosi i na ove standardne glasovne pozive ali iz nekog razloga Apple je ovu opciju skrio tamo gdje vam vjerojatno nije palo na pamet tražiti.

Naime, umjesto da su ovu opciju smjestili u postavke aplikacije Telefon, pristupiti joj možete isključivo kroz Kontrolni centar i to samo tijekom poziva.

Dakle, dok ste u pozivu s nekim ili ste poziv upravo uputili, trebate spustiti Kontrolni centar s vrha zaslona. U njemu ćete ugledati ploču Mic Mode.

Klikom na istu prikazat će vam se tri opcije – Standard (zadano uključeno), Voice Isolation i Wide Spectrum.

Za izolaciju vašeg glasa i supresiju ambijentalnih zvukova oko vas odaberite Voice Isolation, dok Wide Spectrum čini upravo suprotno.

Ovu opciju je za svaki poziv potrebno uključiti posebno na isti ovaj način. Ako vaši sugovornici koristi iPhone i želite ih bolje čuti tijekom poziva, recite im da učine isto.

Valja imati na umu da je ovo podržano na iPhone uređajima od 2018. na ovamo. Dakle iPhone 11 i noviji imaju hardver, koji podržava strojno učenje na kojem se temelji i ova značajka.

Zašto Apple nije ponudio Postavku kojom biste Izoliranje glasa podesili kao zadani način rada mikrofona znaju samo oni. Možda to ponude u nekim budućim verzijama iOS-a.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)