Baojun Yep, kineski mini SUV, ima neobičan dodatak – ekran na stražnjoj strani

4 svibnja, 2023 by Nema komentara

Kineska kompanija SGMW predstavila je maleni električni gradski SUV, koji bi prema izgledu mogao savladati i poneki teži teren mimo ceste. Najzanimljiviji dodatak mu je ekran smješten straga

Kineski proizvođač električnih automobila SGMW nastao je kao zajednički pothvat kompanija SAIC, General Motors i Wuling, a pozornost javnosti ovih su dana privukli najavom neobičnog modela malenog električnog SUV-a Baojun Yep. Prema viđenome, ovo je tipični kompaktni gradski automobil, no s dodatnim terenskim karakterom.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Izgledom pomalo podsjeća na popularni Ford Bronco ili Jeep, dug je 3.381 mm, teži oko jedne tone, a uz motor snage 50 kW ima najvišu deklariranu brzinu od 100 km/h. Baterija skromnog kapaciteta od 31,9 kWh omogućava mu doseg od, navodno, više od 300 kilometara.

Ništa, dakle, kod ovog modela ne impresionira, osim jednog detalja – LCD zaslona ugrađenoga na stražnjem poklopcu prtljažnika. On na prvi pogled izgleda kao oveći pametni sat, pogotovo ako ga promatramo u cjelini sa stražnjim panelom, a takva mu je otprilike i funkcija.

Digitalni zaslon veličine 300 x 256 mm može prikazivati vrijeme, tekstualne poruke, emotikone, sličice i ostale kreativne vizualne uratke. Proizvođač kaže da će ovim otključati kreativnost vozača i omogućiti im, primjerice, da putnicima u vozilima iza sebe šalju poruke, izraze svoju osobnost. Kao takav, automobil je primarno namijenjen mladim kupcima, koji će ga vjerojatno češće htjeti personalizirati.

Baojun Yep će u prodaju u Kini stići u lipnju, po cijeni od 100.000 juana, odnosno oko 13.000 eura.

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)