Ni Appleov glavni dobavljač ne očekuje najavljeni iPhone 15 Pro redizajn

6 svibnja, 2023 by Nema komentara

Ako ste se nadali tim novim gumbima na iPhone 15 Por seriji sevo još jedne potvrde da bi bilo bolje da prestanete. Najveći Appleov dobavljač ne računa na njih.

Podsjetimo, najprije je najpoznatiji Apple analitičar Ming-Chi Kuo najavio taj radikalan redizajn iPhone 15 Pro serije opremljene tzv. solid-state gumbima umjesto klasičnih.

Na temelju njegovih gatanja, objavljeno je more rendera uređaja s gumbima koji to nisu. Nakon nekog vremena, Kuo je valjda ponukan novim informacijama, ipak povukao svoje tvrdnje.

Sad sa sastanka dioničara kompanije Cirrus Logic, jednog od najvećih Appleovih dobavljača, curi informacija da ove jeseni ipak neće biti proizvoda, kojeg su ranije najavili.

Naime, Cirrus je prema neslužbenim informacijama za Apple trebao isporučiti komponente za Appleov Taptic Engine sustav haptičkog odziva na pritisak tih “falših botuna” na boku.

Premda ni u kojem trenutku Apple ovakav redizajn nije spomenuo, ne znači da zaista nije bio u planu. Zašto su odlučili odustati, možda nikad nećemo doznati.

iPhone 15 Pro modeli bi unatoč ovome ipak trebali donijeti određene novosti po pitanju dizajna. Tako i dalje stoji ona da će sklopku zvučnog profila zamijeniti programabilna “akcijska tipka” osjetljiva na jačinu pritiska po uzoru na narančasti gumb s Apple Watch Ultra sata.

Dosadašnje dvije tipke kontrole glasnoće unatoč ovome, mogla bi zamijeniti jedna dugačka, kao na praktički svim Android telefonima.

Nadalje, iPhone 15 Pro modeli će navodno dobiti okvir od titana umjesto kao dosad od nehrđajućeg čelika. To bi ih trebalo učiniti nešto lakšim, a i dalje izdržljivim.

USB C umjesto Lightning porta je kako stvari stoje, gotova stvar ako ga žele prodavati na EU tržištima.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)