Samsungov Exynos vraća se u nadolazeću Galaxy S24 seriju?

12 svibnja, 2023 by Nema komentara

Do predstavljanja Galaxy S23 serije mobitela, Samsungovi vodeći pametni telefoni koristili su tvrtkin Exynos ili Snapdragon, ovisno o regiji. Iako je Exynos na papiru izgledao kao konkurent Qualcommovom SoC-u, to u stvarnosti nije bilo tako. Europski korisnici nerijetko su se žalili na pad performansi uslijed pretjeranog pregrijavanja mobitela i lošu autonomiju.

Imajući to na umu, nije ni čudo zbog čega je Galaxy S23 serija hit među europskim korisnicima. Snapdragon 8 Gen 2 donosi odlične performanse i dobru autonomiju, a pregrijavanja gotovo da ni nema. No, prema informacijama koje je objavio renomirani leaker na Twitteru, Revegnus, Samsung će u nadolazeću Galaxy S24 seriju mobitela vratiti „zloglasni“ Exynos.

Naime, Revegnus kaže će se trenutno nepredstavljeni Exynos 2400 naći u Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra modelima, koji će se prodavati u Europi i Jugoistočnoj Aziji. S druge strane, američko će tržište, baš kao i nekada, dobiti Qualcommov nadolazeći Snapdragon 8 Gen 3.

Detalja o Exynos 2400 SoC-u još nema mnogo, no ako je za vjerovati procurjelim informacijama, trebao bi imati 10 jezgri te bolje performanse od Snapdragona 8 Gen 2 i Appleovog A16 Bionica. Više informacija bit će poznato u sljedećim mjesecima.

Source: bug.hr

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)