Jeste li spremni? HTC novi telefon predstavlja sljedeći tjedan – SmartphoneHrvatska

13 svibnja, 2023 by Nema komentara

Tajvanski HTC sad je i službeno potvrdio glasine koje se vrte internetom već neko vrijeme. Svoj novi telefon predstavit će 18. svibnja.

HTC je kao LG pa i Sony odavno stavio ključ u vrata svoje mobilne divizije i odustao od onog u čemu su svojevremno bili predvodnici. Tu i tamo im se ipak zalomi koji telefon pa će tako i sljedeći tjedan.

Nije službeno potvrđeno, no sve ukazuje na to da će taj telefon nositi ime HTC U23 Pro. To pak pruža kako se doznalo, lažne nade u novi flagshio telefon s HTC logom.

Naime, premda su HTC U nekad telefoni bili sam vrh ponude ove kompanije, a njihov posljednji flagship HTC U12+ 2018. se nadmetao s Galaxy S9 serijom iz Samsunga.

Ovaj HTC U23 Pro neće biti telefon tog kalibra. Na to ukazuju sve dosad poznate informacije. Imat će AMOLED zaslon sa 120Hz frekvencijom osvježavanja, a na poleđini četverostruku kameru.

Glavna će kamera straga biti opremljena 108MP senzorom i OIS stabilizacijom.

Mid-range status potvrđuje mu i Snapdragon 7 Gen1 pogonski čip s 8GB RAM-a i 256GB podatkovne memorije pa i plastično kućište.

Bateriju kapaciteta 4600mAh navodno će puniti i bežično, a čitač otisaka nosi na boku. Ima i 3.5mm audio jack.

Kako ovaj teaser najavljuje, bit će kompatibilan s HTC Viverse VR platformom, no kako i u kojem smislu nije poznato.

Zasad nema nikakvih naznaka o tome hoće li HTC ovaj telefon ponuditi i na europskim tržištima, no ne bih se tome previše nadao.

Sony u smartphone areni životari kako tako, a bilo bi lijepo kad bi se i LG probudio.

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)