Galaxy Z Flip5 će dobiti još nešto što nijedan Flip prije njega nije – SmartphoneHrvatska

15 svibnja, 2023 by Nema komentara

Osim što će poput gotovo svakog preklopnjaka ove godine dobiti veći vanjski zaslon, Galaxy Z Flip5 će konačno moći ono što je Galaxy Z Fold mogao od starta.

Preklopni telefoni opremljeni savitljivim OLED panelima malo po malo uzimaju sve većeg maha, a bez dvojbe najveći igrač na tržištu preklopnjaka i dalje je Samsung. Tako će vjerojatno i ostati barem još neko vreijeme.

Najrašireniji preklopni smartphone je Galaxy Z Flip, a ovo ljeto ćemo upoznati njegovu petu generaciju – Galaxy Z Flip5.

Premda Samsung još ništa nije potvrdio i službeno, znamo da će ga pokretati Snapdragon 8 Gen2 kao i Galaxy S23 modele. Znamo i da će dobiti veći vanjski zaslon, no ne i najveći na tržištu. Tu će ga nadmašiti Motorola Razr 40 Ultra s 3.5-inčnim vanjskim ekranom.

Samsung DeX
Samsung DeX

Jedna stvar, koju Samsungovi flagship telefoni nose kao dodatnu vrijednost je podrška za Samsung DeX. Za one koji ne znaju, značajka DeX omogućuje povezivanje telefona serije Galaxy S i Galaxy Z Fold s velikim zaslonima. DeX je sučelje vrlo nalik na Windowse, a pretvara telefon u pravo malo računalo na koje možete povezati i bežičnog miša i tipkovnicu.

Iz nekog razloga nijedan Galaxy Z Flip dosad nije podržavao DeX. To će se kako sammobile prenosi promijeniti nadolazećim Galaxy Z Flip5 modelom.

Galaxy Z Flip5
Galaxy Z Flip5

Koliko god to možda zgodno bilo, DeX podrška vjerojatno neće biti glavni razlog za kupnju novog Samsungova preklopnjaka. Bit će to sasvim jasno taj njegov veći Cover zaslon, navodno dijagonale 3.4″.

Via

Source: smartphonehrvatska.com

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)